Na Konopišti připravil Viktorce jedinou podzimní porážku, v sobotu přijede Benešov k odvetě na Žižkov

17. 3. 2023 | Wear

Jediná prohra. Jediná kaňka na dosavadním vysvědčení aktuální sezóny. Mrzí o to víc, že ji má na svědomí aktuálně poslední tým třetiligové tabulky. Šance napravit podzimní zaváhání přijde tuto sobotu, kdy se oba týmy střetnou podruhé, tentokrát v rámci 18. kola.

V neveselé náladě jsme se z Benešova vraceli loni v září hned dvakrát. Poprvé odplavila plánovaný zápas voda, podruhé měla chmury ve tvářích Viktoriánů na svědomí prohra, kterou nám žlutomodří na svém stadionu uštědřili. V utkání, ve kterém jsme pohrdli penaltou a přišli o vyloučeného Batioju, jsme díky Voltrovi nejprve dotáhli náskok domácích, ale deset minut před koncem stvrdil ortel týmu Michala Šmardy z další penalty Šimeček. Pozitivem je, že tato facka nastartovala jak Viktorku, tak kanonýra Voltra. Viktoriáni od té doby neprohráli a zkušený forvard se prostřílel až na současných 13 branek, které mu zaručují pozici nejlepšího střelce soutěže. Pohled na tabulku nabádá k domněnce, že se na Seifertce schyluje k odplatě i s úroky. Ovšem takové uvažování by bylo nebezpečné a krátkozraké. Benešov okupuje poslední stupínek a v případě zisku jeho nejbližších soupeřů by se jeho situace stala již hodně vážnou. A oslavit 110. výročí založení klubu sestupem si Středočeši určitě nepřejí. I proto přivedli v zimní pauze posily do ofenzívy a rozhodně ne ledajaké. Velezkušený Jakub Mareš (36) válel ještě v minulé sezóně za ligové Teplice a v nejvyšší soutěži má odehráno přes 300 duelů. Druhým známým jménem je Štěpán Kacafírek (33). Ten se před čase již uchýlil do fotbalového důchodu a bavil se v nižších soutěžích, ale i on vyslyšel benešovské S.O.S. A že má stále co nabídnout dokládá jeho 32 gólů, které v okresním přeboru zvládl jen během podzimu. Že šlo o dobrý tah ukázal poslední zápas (Mladá Boleslav "B" 2:2) ve kterém se střelecky prosadily obě nové tváře a zajistily svému novému klubu alespoň bod

Utkání na stadionu na Seifertově ulici se odehraje netradičně v sobotu, výkop zůstává v žižkovských 10:15. Jako hlavní jej bude řídit sudí Nenadál.

Počasí je objednané, Viktorka válí, tak se přijďte bavit fotbalem a fandit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně