Ohlédnutí za podzimem dorosteneckých kategorií

14. 12. 2022 | Wear

Se závěrem roku vám přinášíme hodnocení dorosteneckých kategorií. Jak viděli podzimní část sezóny trenéři jednotlivých týmů?

U16 - 10. místo (16 týmů)

Filip Vavruška : "Když si vzpomenu, kde jsme byli na začátku sezóny a kde jsme teď, tak jsem s prvními měsíci u tymu spokojený. Posunuli jsme se v základním nastavení a z týmu momentálně cítím chuť do další práce. Snažíme se dostat do bodu, kdy v každém zapase budeme dominantní a budeme to my, který určuje tempo hry. Začátek sezóny trošku bolel. Dostávali jsme hodně gólů, zápasy spíše prohrávali a herní projev nevypadal dobře. V listopadu se to trochu zlomilo. Už jsme inkasovali méně, začali jsme vyhrávat, ale hlavně jsme se začali prezentovat herním projevem, kterým jsme chtěli. Sice máme pořád velké nedostatky z hlediska pohybové vybavenosti a v základních technických dovednostech, ale i v těchto činnostech vidím posun. Samozřejmě, týmu pomohla i změna ve jeho složení. Odešlo sedm hráčů a naopak přišli čtyři noví kluci. Takže i individuální kvalita se nakonec zlepšila. Pokud budeme nadále pokračovat v objemu treninků, který momentálně máme, tak se kluci budou dále posouvat. A to je to, co všichni chceme."


U17 - ČL, divize, skupina A, 15. místo (20 týmů)

Tomáš Pechar : "V kádru je 24 hráčů a proto docházelo v průběhu sezóny k jejich velké rotaci. I vzhledem k věku byla výkonnost hráčů celkem nevyrovnaná. Co se týká výsledků a pohledu na tabulku, tak je to celkem přijatelné, i když bodů mohlo být více. Bohužel jsme se potkávali s tím, že jsme dělali fatální individuální chyby a z toho plynuly laciné góly. V druhé polovině soutěže nás trápily i standardky. Pokud jde o výkonnost, myslím, že je stoupající. Důstojné zápasy jsme dokázali odehrát i proti silným soupeřům a čím dál více dokážeme správně vytvořit tlak, získávat míče a mít slušnou mezihru uprostřed hřiště. Zapracovat určitě musíme na sebedůvěře. To se týká už rozehrávek zezadu a v poslední třetině hřiště. Vzhledem ke kvalitě soutěže určitě neděláme ostudu, pár bodů jsme udělali a pro soupeře jsme nepříjemným protivníkem. Cíl pro další část sezóny bude nedostávat tolik branek, udělat více bodů než na podzim, zvýšení sebedůvěry a další progres hráčů."


U18 - 13. místo (16 týmů)

Tomáš Kašpar : "Do soutěže jsme vstoupili s takřka novým týmem a věděli jsme, že nás nečekají jednoduché zápasy. Z krátkodobých cílů jsme potřebovali výrazně zapracovat na fyzické připravenosti jednotlivých hráčů a komunikaci, u těch dlouhodobějších jsme hledali vhodné rozestavení, taktické pojetí a pilovali individuální dovednosti s míčem, kde máme velké rezervy. I k tomu borcům sloužily ranní a individuální tréninky. Odehráli jsme slušná utkání, kde jsme byli herně dominantnější, ale máme za sebou i konfrontace s týmy, které mají vlastní akademii a tam jsme byli vystaveni tvrdé realitě, že máme před sebou ještě obrovskou porci práce. Jelikož jsme v pozici, že trenérsky nemůžeme pouze vychovávat, ale sledovat i vývoj pořadí v tabulce, tak jsme zcela propadli v předsezóním odhodlání pohybovat se do sedmého místa. I z tohoto důvodu se již nyní zamýšlíme nad personálním obsazením týmu pro jarní část, protože chceme pracovité borce, kteří budou tréninku i zápasu dávat vše a budou zdravě hladoví po úspěchu. První výsledky se již dostavují v těchto dnech."


U19 - ČL, divize, skupina A, 9. místo (20 týmů)

Jiří Stojan : "Po reorganizaci soutěží jsme tušili, že nás čeká náročný ročník se 20 kvalitními účastníky. Toto očekávání se potvrdilo a každý zápas byl náročný. Měli jsme dobrou letní přípravu, vyhýbala se nám zranění a přes těžký los jsme začátek zvládli relativně dobře. V září, s nástupem do škol, přišla zranění a nemoci, což také mohlo mít vliv na sérii nepovedených zápasů. Ale pro nás a kluky hlavně zkušenost, jak se v určitých situacích lépe chovat a co si z toho odnést. Myslím, že toto těžké období hráčům do budoucna pomůže. Závěr jsme zase chytili i výsledkově a celkově jsme skončili 9. s 27 body. Kluci jsou šikovní, pracovití a mnozí již naskakují do dospělého fotbalu, ať už zapasově za "B" mužstvo, tak tréninkově s áčkem. Sami ale poznávají, že je potřeba pro fotbal dělat maximum. Klub jim v tom pomáhá např. ranními fotbalovými tréninky, silovými tréninky, kompenzačními cvičeními, možnostmi regenerace. Tímto bych chtěl jménem realizačního týmu U19 vedení klubu a zejména Davidovi (David Langer, šéftrenér mládeže) poděkovat."


DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!





logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body