Na Viktorku dorazí čtrnácté Živanice, remízový král ČFL

27. 10. 2022 | Wear, FOTO : FB Sokola Živanice

Sedm nerozhodných výsledků z dvanácti zápasů, to je základní vizitka našeho nedělního soupeře. Dosavadní čtyři prohry by v této fázi soutěže zajišťovaly postavení v klidném středu tabulky, ovšem právě rekordní počet remíz posunul Živanice až těsně nad sestupové příčky. Téměř s jistotou se budou muset hosté obejít bez útočníka Petruse, který si za červenou kartu vyslechne ortel od disciplinární komise právě dnes.

Živanice se na fotbalové mapě objevily v roce 1958. Před pěti lety vyhrály divizní skupinu C, postoupily do ČFL a v ní se, celkem v poklidu, drží. Nejlepším postavením Východočechů je loňské konečné čtvrté místo. Pokud jde o jednotlivé úspěchy, nejvýše, pravděpodobně, staví Živaničtí postup v poháru přes ligovou Mladou Boleslav, kterou před dvanácti lety, coby divizní tým, vyřadily 1:0. Jak bylo již řečeno, v letošní sezóně sbírají svěřenci trenéra Kratochvíla příspěvky do tabulky hlavně po jednom bodu, k jediné výhře nad posledním Benešovem jich za remízy přidali hned sedm. Aktuálně táhnou sérii čtyř nerozhodných výsledků v řadě. Citelnou ztrátou bude pro hosty pravděpodobná absence nejlepšího střelce týmu, útočníka Davida Petruse. Ten neudržel nervy na uzdě v minulém utkání ve Velvarech a dnes se dozví od disciplinární komise trest. Viktoriáni, naštěstí, podobné starosti řešit nemusí, výhrou v Pardubicích potvrdili návrat do pohody a v neděli budou chtít navýšit svůj bodový zisk a ideálně i náskok v tabulce.

Jak dopadne premiérový duel obou týmů se můžete přesvědčit na vlastní oči, zápas má v neděli výkop v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Jansa.

Věříme, že výkony Viktoriánů jsou tou nejlepší pozvánkou a že vás na Seifertku dorazí fandit co nejvíce!

Těšíme se na vás a ... DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!

17. 4. 2024

Z jižních Čech bez bodů, Táborsko vrátilo Viktorce vysokou prohru z podzimu

17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta