V souboji nedávných druholigistů čeká Viktorku třetí Ústí

14. 10. 2022 | Wear

Podruhé za sebou budou Viktoriáni hájit náskok v čele tabulky, tentokrát jim bude soupeřem tradiční protivník ze severu Čech. Ústí má ve svých řadách nejlepšího střelce soutěže, zdobí ho druhý nejkvalitnější útok, ale také pátá nejprostupnější obrana.

Tým trenéra Kovaříka měl, podobně jako Žižkov, výborný start do sezóny, když v úvodních sedmi zápasech pobral 17 bodů za pět výher a dvě remízy. A stejně, jako Žižkov, i na Ústí padla s odchodem léta lehčí výsledková krize. Ta nese podobu dvou proher v řadě a hlavně ta s Velvary (2:5) byla pro hosty dosti bolestná. Stejně tak ztráta nejlepšího střelce celé soutěže, který pro zranění nedohrál pohárový duel s Bohemians. Ústí se bez Davida Černého (11 branek v sedmi zápasech) muselo obejít v posledních třech utkáních a bylo to znát (bilance dvě prohry, jedna výhra). Zda se stihne dát kanonýr do pořádku, to se dozvíme až v neděli. Na vítěznou vlnu se Arma vrátila v minulém kole, kdy si poradila s béčkem Mladé Boleslavi 3:2. Severočeši vedli po čtyřiceti minutách již o tři branky, ale nakonec se museli obávat o výsledek. Jen v roli diváka bude o víkendu záložník Lukáš Mayerhofer, který byl v závěru zápasu vyloučen. Utkání s Mladou Boleslaví odehrálo Ústí v sestavě :

Plachý – Benda, Cantin, Čítek, Hudec, Jiránek, Kubín, Robert, Uličný, Vobecký, Zaspal

Soupeř před sezónou řádně omladil, v základní sestavě najdete hned pět hráčů ročníků 2002 a 2003, kapitánovi Čítkovi je pouhých jednadvacet let. Vzájemná bilance v posledních sedmi sezónách je vzácně vyrovnaná (6-3-5), oba loňské duely pak přinesly bezbrankové remízy.

Nedělní zápas 11. kola ČFL má na Seifertce výkop v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Řeháček.

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body