V zápase kola čeká Viktorku druhý Kolín

7. 10. 2022 | Wear

V desátém kole ČFL čeká svěřence Michala Šmardy zatím papírově nejtěžší zkouška. V sobotním dopoledni jim bude soupeřem ambiciózní Kolín, druhý tým tabulky a jediný stoprocentní manšaft v domácím prostředí. Výsledek utkání dá jasnější obrysy podzimnímu finiši. V případě úspěchu se Kolín na Viktorku bodově dotáhne, pokud uspějí bíločervení, nasadí v čele tabulky k trháku.

To bychom si, samozřejmě, všichni přáli a nejen proto, že Milan Richter, spolumajitel Viktorky, slaví v těchto dnech narozeniny. Viktoriáni cestují do Polabské nížiny hlavně s cílem potvrdit zlepšenou výkonnost a navázat na důležité vítězství s rezervou Mladé Boleslavi. A co nás na kolínském stadionu čeká? V první řadě nejofenzivnější tým soutěže. Kolín nasázel svým soupeřům v devíti zápasech 24 branek (o pět víc, než Žižkov) a nejlepší střelec bíločerných, Jiří Sodoma, se se sedmi zářezy dělí o druhé místo v tabulce kanonýrů (Viktorka má naopak hned tři třígólové - Batioju, Höniga a Voltra). Sodoma ukázal své střelecké schopnosti fanouškům Viktorky už před šesti lety, ale síť za naším gólmanem tehdy rozvlnil ještě v dresu Dobrovice. Spolu se Sodomou by domácí zvládli poskládat osu týmu ze samých exviktoriánů. Mezi tyčemi najdeme Martina Otáhala, v obraně nastupuje Honza Neuberg a v záložní řadě má své místo Pavel Čapek. Managerem týmu je Jaroslav Havrda, který usedal na lavičku Viktorky vedle kouče Romana Veselého.

Domácí klopýtli zatím třikrát (prohry v Přepeřích a Zápech, remíza v Jablonci), ale na svém stadionu jsou stoprocentní. Postupně si poradili s Mostem (6:0), Brozany (3:2), Velvary (4:2) a Mladou Boleslaví (1:0). Poslední vzájemné soutěžní měření sil přinesla sezóna 2015/16, kdy jsme na podzim podlehli v Kolíně 1:2. Gól Viktorky vstřelil, aktuálně kolínský, Neuberg. Doma jsme v jarní odvetě uspěli 2:0 (Volek, Petrášek). Pohárový souboj pak v roce 2020 zhatil covid.

Sobotní šlágr má na stadionu na Brankovické ulici výkop v 10:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Eduard Pekař.

Dorazte Viktorku povzbudit, ať i v Kolíně zní to naše ... DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!




logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body