S pohárovým skalpem ligových Pardubic u pasu přijedou na Žižkov středočeské Velvary

23. 9. 2022 | Wear

Klub z městečka s necelými třemi tisícovkami obyvatel se před týdnem postaral o největší překvapení dosavadního průběhu letošního Mol Cupu, když poslal z kola ven ligové Pardubice. V třetiligové skupině B však zatím hledá svoji tvář a na Seifertku přijede v pozici jedenáctého mužstva tabulky.

Větším varováním, než postup v poháru, by však pro svěřence Václava Kotala a Michala Šmardy měla být bilance našeho soupeře na venkovních hřištích. Velvary tam posbíraly všech svých sedm bodů (Benešov 3:1, Chlumec 2:2, Brozany 1:0) a evidentně se v zápasech venku cítí mnohem lépe. Solidní bilanci měly možnost potvrdit doma zatím dvakrát, ale ani jednou své fanoušky nepotěšily. Naposledy odevzdaly všechny body v sobotu mladíkům z Mladé Boleslavi (1:2), ačkoli ještě čtvrt hodiny před koncem držely vedení. U kormidla Středočechů stojí od léta exviktorián Zdeněk Hašek, který v loňské sezóně dovedl do ČFL Most, ale následně vyslyšel nabídku Velvar a přesunul se blíže svému bydlišti. K ruce má v pozici asistenta dlouhodobého spolupracovníka Michala Slabého a v kádru několik tváří, které v minulosti oblékaly bíločervený dres. Tou nejviditelnější bude pro žižkovské fans jistě Daniel Richter, který za dvě sezóny naskočil za Viktorku do pěti desítek soutěžních zápasů. Kabinu na Seifertce znají dobře také Jakub Šimkovský, nebo Dominik Šustr.

V novodobé historii na sebe oba týmy narazily dvakrát a v obou případech se radovala Viktorka. Perličkou je, že v obou případech stál na lavičce Žižkova Zdeněk Hašek. V roce 2019 jsme uspěli ve Velvarech v Mol Cupu (1:0) a o rok později jsme si střihli v zimě v Blšanech přípravný match (2:0).

Viktoriáni se vezou na vítězné vlně, v šesti zápasech dosud neztratili ani bod a svoji formu budou chtít potvrdit i proti Velvarům. Hráči věří, že je do boje požene opět solidně zaplněné hlediště, protože fanoušci jsou letos pro tým tím skutečným dvanáctým hráčem. Šest výher, průměr 3 vstřelené branky na zápas a jediný obdržený gól, to je ta nejlepší pozvánka pro všechny, kterým Viktorka dělá na podzim radost.

Nedělní utkání má výkop v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Tomáš Vychodil.

Přijďte posnídat kvalitní fotbal, těšíme se na vás!


DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
22. kolo, F:NL, ne 14. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Hanácká Slavia Kroměříž

3:2
logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

17:00
5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství

4. 4. 2024

V pátek se představíme na hřišti na jaře neporažené Vlašimi

31. 3. 2024

Štědrá Viktorka darovala hodovníkům z Hané dva body

27. 3. 2024

Na Boží hod Velikonoční přijedou na Žižkov mladíci z Olomouce