V sedmém kole ČFL se Viktorka po pěti letech vrací do Brozan

17. 9. 2022 | Wear

Útulný stadionek na dohled od Řípu hostil Viktoriány již v minulosti a stejně jako letos i tehdy v roce 2015 šlo o sezónu, kdy Viktorka po pádu do třetí ligy toužila po rychlém návratu do profifotbalu.

V Brozanech se můžete spolehnout na dvě jistoty. Z lavičky bude tým koučovat exviktorián Jiří Němec a na grilu se budou chystat vynikající klobásy. Pouto trenéra domácích s klubem je na dnešní dobu až neskutečné, s drobnými přestávkami stojí "Němej" u kormidla červenobílých již jedenáct let. Stopa Jiřího Němce do Viktorky vede ještě o nějaký pátek hlouběji, kdy ve svých 38 letech končil na Seifertce svoji profesionální kariéru. Brozany bývaly jeden čas remízovým králem, letos však zatím sbírají pouze výhry, nebo porážky. Navíc nedělají příliš radosti svým fanouškům, všechny body dovezly ze hřišť soupeřů, zatím co doma vždy prohrály a nebyla jim dopřána ani radost z gólu (Chlumec 0:1, Velvary 0:1). Venku se našemu soupeři daří o poznání lépe a kromě ztráty v ambiciózním Kolíně (2:3) bodoval třikrát naplno (Teplice 2:1, Most 2:1, Mladá Boleslav 2:0). Stejně, jako Viktorka, se i Brozany účastnily domácího poháru, ve kterém v prvním kole notně potrápily druholigový Varnsdorf (1:3). V dresu domácích najdeme jak jména se zajímavou ligovou zkušeností (Jindráček, Krátký, Hasil), tak Daniela Soungoleho, který ještě na jaře oblékal dres Viktorky.

S nedělním soupeřem máme zatím stoprocentní bilanci. V postupové sezóně 2015/2016 skončily oba zápasy shodným výsledkem 3:1 pro Viktorku. V každém utkání se tehdy prosadil kapitán Miroslav Podrazký. Poslední vzájemný duel pak nabídl los poháru, který poslal do Brozan Viktorku i v roce 2017. Tehdy si Žižkov odvez postup za výhru 4:0. Za zmínku stojí, že v dresu Viktorky se v těchto zápasech trefili do sítě Brozan např. i Petar Musa (Benfica), nebo Tomáš Petrášek (Rakow).

Utkání v Brozanech má výkop v neděli, 18. září, v 16:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Vít Šťastný.

Spojení do Brozan není ideální, ale přesto věříme, že dorazíte Viktorku povzbudit v hojném počtu!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině