Viktorka si pojistila talentované mladíky. Kop s Vlčkem podepsali na Žižkově své první smlouvy

6. 4. 2022 | Jan Grus

Sázka na mládí a odchovance je jednou z priorit nové Viktorky. Příkladem pro všechny své mládežnické parťáky a důkazem, že se vyplatí tvrdě makat a pracovat na sobě, jsou tito dva borci. Sebastián Kop (16) a Patrik Vlček (16) potvrdili stiskem ruky s šéfem klubu Milanem Richterem a následně i podpisem na smlouvě, spojení své další budoucnosti s Viktorkou.

Sebastiáne, jaké jsou první pocity?

Jsem rád, že o mě má klub zájem a nabídl mi profesionální smlouvu. Pro šestnáctiletého kluka je to splněný sen. Rozhodně to neberu na lehkou váhu.

Jaká byla cesta k profesionální smlouvě u tak mladého fotbalisty?

Cesta k první profesionální smlouvě nebyla lehká. Od šesti let vše přizpůsobuji fotbalu a prakticky veškerý volný čas trávím na hřišti.

Asi by to nešlo bez podpory rodičů?

Ano, hodně mi pomáhají, vážím si toho a moc jim za to děkuju. Čím více se dostávám do dospělého fotbalu, tím méně mám času na sebe. A to nemluvím o tom, že je pekelně těžké sladit školu a fotbal.

Jak se momentálně cítíš?

Mám štěstí, že máme ve Viktorce kvalitní tréninkové jednotky. I ty přispívají k tomu, jakou mám v současné době výkonost. Poslední rok se toho v mém fotbalovém životě událo hodně. Mám svého agenta, který mě jak po profesionální, tak i po lidské stránce, vyhovuje. Z mého pohledu skvěle spolupracujeme a rozvíjíme mé fotbalové i mentální dovednosti. Začal jsem trénovat s "A" týmem a zahrál jsem si pár zápasů s béčkem. Poznal jsem, že mládežnický a dospělý fotbal jsou dvě úplně rozdílné dimenze. Do dospělého fotbalu jsem nakoukl v šestnácti a ukázalo mi to, kde mám rezervy. Na těch teď pracuji.

Co očekáváš od své budoucnosti?

Zelený pažit se stal mou každodenní prací a zábavou. Věřím, že podpis smlouvy je pro mě nový začátek. Nová výzva, motivace a odhodlání. Mým cílem je se dostat do "A" týmu, podávat stabilní výkony a vyhrávat.

Patriku, stejná úvodní otázka. Jaké jsou tvoje pocity?

Když mě múj agent pan Krob informoval o zájmu Viktorky, tak jsem nevěřil vlastním svým uším. Nabídka profesionální smlouvy? V mém věku jsem nic takového opravdu nečekal.

Byla nabídka Viktorky jediná?

Byly nabídky k přestupu do jiných klubů, ale Viktorka byla vždy mému srdci blíže než všichni ostatní.

Dlouho si tedy neváhal?

Po rozmluvě s rodiči a agentem jsem nabídku Viktorky moc rád přijal. Vážím si toho, že zde můžu hrát a že je do mě vkládána naděje.

Co pro tebe profesionální smlouva znamená?

Uvědomil jsem si, že je to moje první velká odměna za mé úsilí, které do fotbalu dávám. V době covidu jsem denně chodil na individuální fotbalové a atletické tréninky a tohle byl výsledek mé snahy se stále zlepšovat.

A jak vidíš svou budoucnost ty?

Mám před sebou ještě dlouhou cestu. Udělám vše proto, abych se stal platným hráčem našeho "A" týmu. Trénovat s nimi je pro mě čest a jsem moc rád, jak mě mezi sebe hráči i realizační tým přijali. Všem patří velké díky!.

Kluci, díky za rozhovor a ať se vám ve Viktorce dál daří!


logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže

5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství