Na Žižkov se valí nejlepší druholigový útok. Viktorka se bude proti Vlašimi rvát o naději

6. 4. 2022 | Wear

Těžší los už svěřenci kouče Pulpita mít nemohou. Záchranářský kruh se tento týden pokusí dofouknout proti dvěma nejlepším týmům soutěže. Na Seifertce dnes přivítají druhou Vlašim, v neděli pak dorazí Zbrojovka, aktuální lídr F:NL.

Zázrak, ve který doufali všichni žižkovští příznivci, se zatím nekoná. Viktorka po nepovedeném podzimu klopýtá i v úvodu jara a z dvanácti možných urvala zatím jen jediný bod (Ústí 0:0). Propast na nesestupové příčky se tak rozšířila na deset bodů. Zmenšit manko budou mít bíločervení možnost již dnes, ale těžšího soupeře mohl los soutěže jen těžko určit. K odpolednímu utkání míří na Žižkov mužstvo s aktuálně nejlepší formou a nejlepším útokem v celé F:NL. Vlašim zvítězila ve čtyřech posledních zápasech (Táborsko 2:1, Líšeň 3:1, Jihlava 3:1, Varnsdorf 1:0) a propracovala se již na druhou příčku, hned za suverénní Brno. Svěřenci trenéra Martina Hyského se pyšní nejlepší efektivitou v celé druhé lize, dosud nastříleli svým soupeřům 42 branek a obrana Viktorky tak bude čelit ofenzivní síle s průměrem přes dva góly na zápas. Nejlepší střelec Středočechů, Denis Aligajić, okupuje s jedenácti zásahy druhou příčku v tabulce kanonýrů, jeho protějšek v dresu domácích, Augusto Batioja, má na kontě o pět zářezů méně. Batimu však zvlhl střelecký prach už loni v říjnu. Ještě starší je pak poslední domácí výhra. Na Seifertce jsme se ze tří bodů radovali naposledy v srpnu proti Příbrami (2:0). Pokud dáte na statistiky, nečekeme dnes remízu. Oba soupeři se ve druhé lize střetli již 21x a body se doposud ani jednou nedělily. I přes veškerá nelichotivá čísla všichni Viktoriáni věří, že tolik očekávaný zlom přijde právě dnes a s tradičné skvělými diváky v zádech se odrazíme za záchranou.

Utkání s FC Sellier & Bellot Vlašim má výkop v 16:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Pavel Franěk s asistenty Radkem Kotíkem a Davidem Žurovcem.

Odpoledne všichni na stadion a fandit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!

logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body