Pět dorostenců v přípravě s áčkem, čtyři otázky pro trenéra Martina Pulpita

9. 3. 2022 | J. Grus

Pětice dorostenců absolvovala zimní přípravu s A – mužstvem. Jak se líbili hlavnímu trenérovi Martinovi Pulpitovi a jak vidí jejich budoucnost?

🎤 Trenére, vedení sportovního úseku vám vybralo pět hráčů z dorosteneckých kategorií. Jedná se o Vlčka, Žigu, Kopa, Tomka a Jankovského. Zmínění dorostenci s vámi absolvovali zimní přípravu. Jak jste byl s výběrem spokojený?

S výběrem jsem spokojený. Tato pětice hráčů je aktuálně top současné mládeže Viktorky Žižkov a myslím, že každý z nich je budoucností našeho klubu.

🎤 Jak hráče hodnotíte, měli znatelný přínos do týmu?

Za těch čtrnáct dní, co s námi absolvovali, si myslím, že náročnost tréninků zvládli poměrně slušně a neztráceli se ani při herních cvičeních. Vlček má velký potenciál dostat se daleko. Tomek musí zapracovat na síle, možná by nebylo od věci s ním pracovat, co se týče silových věcí, individuálně. Žiga je sice rychlý a fyziky zdatný ale trošku cítím rezervu ve fotbalovém myšlení. Kop nemohl podstoupit všechny tréninkové jednotky z důvodu zdravotního stavu, ale budeme se určitě snažit ho zapojit do tréninku během jarní části. Pro Jankovského to nebyla premiéra, zapojil se s námi už na podzim. Tam je škoda, že výška hraje proti němu. Co se ale týče fotbalových věcí, tak přípravu zvládl.

🎤 Kdo z dorostenců na vás udělal největší dojem?

Za mě má největší potenciál Patrik Vlček. Myslím si, že má i dobře našlápnuto k vyššímu fotbalu. Přehled, čtení hry a celkové fotbalové myšlení patří mezi jeho nejsilnější stránky.

🎤 Na závěr poslední otázka. Jak vnímáte celkově mládež Viktorky?

Mládež nehodnotím podle umístění v tabulce. Pro mě je prioritní, kolik hráčů je připraveno zapojit se do procesu s A – mužstvem. Když se vrátím k již zmiňované pětici, tak znovu říkám, že pokud se v dalším jejich vývoji neudělá chyba, tak si myslím, že budou velkou budoucností žižkovského fotbalu.

Trenére, díky za rozhovor!


logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!