Jaro startuje! Viktorka začíná boj o záchranu na hřišti třinácté Příbrami

4. 3. 2022 | Wear

Tříměsíční pauza je u konce, v sobotu začínáme misi, která má čtrnáct zastavení a jediný cíl - záchranu žižkovského klubu ve druhé nejvyšší soutěži.

Karty jsou rozdány a čísla hovoří jasně. Viktorka vstupuje do druhé části sezóny z posledního místa, na kontě má deset bodů a čtyřbodové manko na nesestupové příčky. Prvním soupeřem svěřenců trenéra Pulpita bude třináctá Příbram. Středočeši posbírali na podzim o sedm bodů více, ale výsledky přípravných zápasů v zimní pauze příznivcům zelenočerných barev příliš radosti nedělaly. Příbram v nové roce ještě nepoznala radost z vítězství, v devíti duelech odešla 6x poražena a 3x se rozešla se soupeři smírně. Ani generálka nevybočila z nastaveného trendu a s třetiligovým Pískem zachraňovala Příbram remízu 2:2 až v posledních minutách. Nerozhodně skončil i poslední vzájemný souboj sobotních protivníků, kteří se netradičně poměřili přesně před měsícem. Utkání na umělce na Tempu, do kterého šly oba týmy z plné fyzické přípravy, skončilo smírně 1:1 (Bouguetouta - Muydinov). Podzimní mistrovskou bitvu na Seifertce zvládla lépe Viktorka a vítězství 2:0 (Nabiyev, Bazal) bylo jediným, které si v domácím prostředí v této sezoně připsala. V dresu Příbrami se perou o body i dva nedávní Žižkováci, Marcel Čermák a Stefan Vilotič. Za největší příbramskou posilu lze jednoznačně označit návrat čísla deset, které po devíti letech znovu oblékne domácí odchovanec, útočník Tomáš Wágner (31).

Viktorka se, pokud jde o výsledky v přípravě, naladila na jarní premiéru o poznání lépe. Ve třinácti zápasech se hned 9x radovala z výhry a jedinou porážku uštědřil bíločerveným ligový Liberec. Žižkov zvládl na výbornou i nedávnou generálku, ve které si poradil s rezervou Jablonce 6:1. V kabině najdeme oproti podzimu hned jedenáct nových jmen : Halouska, Jančura, Aggoun, Soungole, Kopičár, Bouguetouta, Novák, Osmančík, Reteno, Vandas a Voltr. A právě Radek Voltr se v sobotu vrátí do známého prostředí, neboť u Litavky strávil posledního 3,5 roku. Na hostováních pak odehrají jarní část sezony Švenger, Petrlák, Bezdička, Mido, Zeman a Beso. David Skopec ukončil na Žižkově angažmá.

Zápas na stadionu Na Litavce má výkop v sobotu, 5. března, ve 14:30. Jako hlavní jej bude řídit sudí Pavel Orel s asistenty Lucií Ratajovou a Jaroslavem Poživilem.

Přímý přenos vám tradičně přinese Rádio Žižkov, komentář Martina Mudra si můžete naladit ZDE.

Pro diváky platí nadále povinnost nosit v areálu stadionu respirátor, bezinfekčnost se již naopak neprokazuje.


DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body