Viktorka hlásí posilu ze Slovácka! Mezi její akcionáře vstupuje skupina RMF invest

1. 3. 2022 | Wear

Velký reklamní billboard moravské společnosti mají fanoušci na stadionu na hlavní tribuně přímo na očích. A velká a důležitá je i podpora, kterou RMF invest poskytuje žižkovskému klubu. Ta trvá již déle než rok a i díky ní zvládla Viktorka překonat nedávné těžké období. RMF invest nyní rozšířil řady akcionářů klubu a my máme tu čest představit vám předsedu představenstva pana Rudolfa Mazánka.

🎤 Pane Mazánku, reklamní bannery se na stadionu objevily v této sezóně, ale vaše společnost podporuje Viktorku již déle.

Ano, první kroky ke spolupráci jsme učinili již začátkem roku 2021. Ta se zintenzivnila, když došlo na jaře k odchodu předchozího vlastníka a pánové Richter s Rývou se rozhodli klub převzít a zachránit jej.

🎤 Takže se dá řict, že i pro vás to byla výzva?

Líbilo se mi, s jakou vervou a nasezení do toho pánové vstoupili, takový přístup mi byl velmi sympatický, sledoval jsem jejich práci. Za půl roku jsem si ke klubu vytvořit určitý vztah a poznal jsem, jak moc na něm spoustě lidem záleží a jak jsou ochotni pro Viktorku pracovat. Když jsme byli osloveni ohledně větší spolupráce, dlouho jsme neváhali. Vzhledem k tradici jakou klub má a lidem, kteří dnes klub vedou.

🎤 Jak se stane, že si kluk z Moravy vytvoří vztah ke klubu z hlavního města?

Za vším je naše přátelství s Milanem Richterem. Často se v Hradišti stavuje a jednou, když hrála Viktorka na Moravě, mi Milana představil náš společný a výborný kamarád. Poseděli jsme a hovor se stočil k fotbalu. Později jsem přijal Milanovo pozvání na zápas a zanedlouho jsme se domluvili na první spolupráci.

🎤 Jedním z hlavních partnerů klubu je i pan Jiří Smrž, jehož společnost Aston působí v příbuzném oboru, jako vaše firmy. Hrál roli ve vašem rozhodnutí i on?

Pan Smrž je velký fotbalový fanda, který s ním má letité zkušenosti. Vážím si jej hlavně jako člověka se správnými názory a jeho reference na Viktorku mě v mém rozhodnutí jen utvrdily.

🎤 Společnost RMF invest nyní vstupuje do klubu i majetkově, předtavte ji fanouškům blíže.

Jsme ryze český, rodinný podnik z Uherského Hradiště, letos slavíme 22 let na trhu. Naše hlavní podnikatelské aktivity jsou v odpadovém hospodářství. V rámci skupiny provozujeme třídící a lisovací linky, spalovnu, úpravny kovových odpadů a rekultivační skládku. Do našeho portfolia patří například společnosti Sběrné suroviny UH, s.r.o., poskytující komplexní služby v odpadovém hospodářství, EKOTERMEX, a.s., zabývající se likvidací nebezpečných odpadů a ZMPB recycling, s.r.o., která se specializuje na zpracování plastu a papíru na Příbramsku.

🎤 Pojďme ke sportovní stránce. Na cíl pro jaro se asi ptát nemusím.

Ten máme všichni společný, zachránit Viktorku ve druhé lize. Nic jiného si ani nepřipouštíme. Naším hlavním úkolem bylo zajistit prostředky pro adekvátní posílení kádru a vytvořit hráčům a trenérům kvalitní podmínky pro práci. To se nám, pevně věřím, podařilo. Teď už je to na týmu.

🎤 Co vy a sport?

Fotbalu fandím od dětství, aktivně jsem jej hrával za 1. FC Slovácko, které aktuálně sponzoruji. V pokročilejším věku jsem pak hrával extraligu ve florbale.

🎤 Viktorka bude pro boj o záchranu potřebovat i hlasivky a podporu svých fanoušků v hledišti. Bude mezi nimi i Rudolf Mazánek?

Fanoušky má Viktorka úžasné, potvrzovali to svou přízní už na podzim, když se týmu nedařilo. Co se týká mé účasti, tak o té nemůže být pochyb. Budu se snažit, nenechat si ujít žádné utkání.

Pane Mazánku, děkuji za rozhovor a ať se nám ten společný cíl podaří zvládnout.

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!






logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body