V sobotu na dětskou sportovní akademii Viktorky, v neděli proti Podrazovi

27. 8. 2021 | Wear

Čeká nás nabitý viktoriánský víkend! Nejprve se v sobotu sejdeme v Riegrových sadech na dni Sportovní akademie Viktorky Žižkov, kde si děti vyzkouší různá sportovní odvětví a společně si užijeme spoustu zábavy. V neděli pak zajíždí první tým do Vlašimi. Na pikantnosti tomuto souboji dodává, že v roli asistenta trenéra soupeře se poprvé představí exkapitán Viktorky a dlouholetá opora našich barev, Miroslav Podrazký.

Projekt Sportovní akademie Viktorky Žižkov má jasný cíl - zvednout dětí ze židlí a od počítačů a přivést je ke sportu a pohybu obecně. Prvním projektem akademie bude sobotní sportovní den, na kterém na děti čeká celkem osm stanovišť, na kterých si vyzkouší různá sportovní odvětví od atletiky, přes americký fotbal, lukostřelbu, až po florbal, nebo kurzy sebeobrany. Chybět nebude, samozřejmě, ani fotbal. Malým sportovcům se budou věnovat profesionální trenéři, kteří pak rodičům vlohy jejich ratolestí odborně vyhodnotí a budou jim k dispozici na konzultace a dotazy. Na děti čeká za jejich výkony zasloužená odměna a povzbuzovat je přijdou i známé osobnosti. Pokud jste se k účasti na sobotním dni Sportovní akademie Viktorky Žižkov ještě nezaregistrovali, můžete tak stále učinit ZDE.

V neděli pak čeká áčko Viktorky zápas 6. kola F:NL na hřišti aktuálně třetího týmu tabulky ve Vlašimi. Souboj Blanických rytířů s žižkovými bojovníky bude mít pikantní příchuť v podobě asistenta kouče domácích, kterým se od této sezony stal dlouholetý kapitán a opora Viktorky, Miroslav Podrazký. A "Podraz" může být zatím s formou svých svěřenců nadmíru spokojen. Vlašim nabudil bodový zisk v úvodním kole na horké půdě v Opavě (1:1), ke kterému následně přidala tři výhry v duelech se silnými protivníky (Chrudim 4:1, Líšeň 4:1, Jihlava 1:0) a vyšvihla se na příčky zajišťující po skončení soutěže baráž. Jediné klopýtnutí přišlo na Táborsku (1:2). O síle Středočechů se ve středu přesvědčily i ambiciozní Domažlice v sestavě s Davidem Limberským, kterým Vlašim nasázela v poháru sedmičku (7:1). Svěřenci Davida Oulehly však budou chtít prodloužit sérii utkání bez prohry (2-1-0) a dá se tak očekávat oboustranně kvalitní partie. Poslední vzájemný souboj skončil před čtvrt rokem na Proseku vítězstvím bíločervených 3:1 (2x Nabiyev, Diviš). Zajímavý bude i střet nejlepší ofenzivy (Vlašim nastřílela v pěti kolech již 13 branek) s defenzivou Žižkova. Gólman Soukup a obrana Viktorky neinkasovala již 270 minut a i tuto šňůru budou chtít Viktoriáni prodloužit o co nejdelší úsek.

Zápas 6. kola F:NL má v neděli na stadionu v Kollárově ulici výkop v 17:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Ondřej Ginzel. Jeho asistenty budou Petr Kotalík a Jiří Pečenka. Delagátel FA je Libor Zeman, technickým delegátem ing. Ludvík Urbanec.

Covidová pravidla pro návštěvu utkání jsou shodná na všech stadionech :

Nadále platí, že vstup na stadion bude umožněn pouze za následujících podmínek:

  • negativní PCR test ne starší než 7 dní
  • negativní antigenní test ne starší než 72 hodin
  • doklad o prodělání nemoci COVID-19 v období předchozích 180 dní
  • certifikát o dokončení očkování nejméně před 14 dny
logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže