390 dnů dlouhá pauza končí. Viktorka přivítá na Žižkově exligovou Příbram

7. 8. 2021 | Wear

14. července 2020. Večer v 19:49 odvrací Ondra Žežulka hlavou nákop na naši polovinu a sudí Proske foukne naposledy do píšťalky. Viktorka poráží v posledním kole F:NL lídra z Pardubic 2:1 a světla v kabinách na dlouhý čas pomyslně zhasnou. Po roce a 25 dnech se tuto neděli opět rozsvítí. Po azylu na pražském Proseku čeká Viktoriány první domácí utkání aktuální sezony. Doma. Na Žižkově. V tradičním čase 10:15 vyběhnou bíločervení na zelený pažit k utkání proti FK Příbram.

Z důvodu finišujících úprav na stadionu odehrála Viktorka úvodní dvě kola na hřištích soupeřů a do domácí premiéry půjde s nulou na bodovém kontě. Utkání v Líšni i Varnsdorfu měla shodný scénář - vedení, kvalitní výkon, ale následně i červenou kartu a smolný rozhodující gól v závěru zápasu. Protrhnout smůlu se svěřenci Davida Oulehly pokusí proti exligové Příbrami. Soupeř začal sezonu skvěle, v úvodním kole loupil u štiky loňského ročníku, v Prostějově bral výhru 3:1 (Pilík, Zorvan, Vávra), ale rychlé vystřízlivění přišlo následně doma u Litavky, kde Středočeši překvapivě nestačili na Táborsko (0:2). Novodobá vzájemná bilance není pestrá, vyjma přípravných zápasů se oba týmy střetly pouze v sezoně 2017/2018. Na Žižkově jsme se rozešli smírně 1:1 (P. Hašek), v odvetě jsme Příbrami podlehli 2:4 (Štípek, Musa). Trenér Valachovič přiveze v neděli na Seifertku i několik hráčů, kteří zdejší trávu znají velmi dobře a jména Radek Voltr, Tomáš Dočekal, nebo Marek Kodr nemusíme fanouškům představovat. Sedm utkání v našem dresu si před dvěma lety připsal i Stefan Vilotić. Kouč David Oulehla bude postrádat potrestaného Skopce, naopak k dispozici už bude mít stopera Březinu (návrat po stopce za vyloučení v Líšni) a nové posily z Plzně, Gabriela s Koželuhem.

Utkání má výkop v neděli v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Jakub Vojkovský s asistenty Karlem Mikeskou a Jakubem Burešem. Delegátem FA je Libor Kovařík, technickým delegátem Zbyněk Rampáček.

Pokud se chystáte přijít Viktorku povzbudit na stadion, doporučujeme pečlivě se seznámit s covid pokyny a pravidly (viz. předchozí článek zde na klubovém webu).

Zároveň prosíme všechny fanoušky, aby dorazili s dostatečným předstihem a měli nachystány potřebná covid potvrzení. Držitelé vstupenek a permanentek na hlavní tribunu do sektorů E, F, G a H mohou využít nový vstup z ulice Siwiecova.

Těšíme se na Vás!

Děti moje, hrrr na ně!

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně