11 otázek pro trenéra Davida Oulehlu

11. 7. 2021 | Wear

Jedenáct hráčů koučuje na place, jedenáct otázek jsme si pro něho připravili v průběhu letní přípravy. Přinášíme vám rozhovor s trenérem Davidem Oulehlou.

Wear : Trenére, pojďme nejprve krátce k nedávno skončené sezoně. Tým jste převzal v zimní přestávce, jak ten půlrok hodnotíte?


Trenér : Myslím, že čtvrté místo není špatné. Bylo tam spousta okolností, se kterými jsme se my i hráči museli popasovat a to se, věřím, celkem podařilo. Úplně spokojený bych byl, kdybychom skončili v první trojice. K tomu chyběl nakonec bod.


Wear : Musel jste pracovat s kádrem, který jste "zdědil", Viktorka v zimě neposilovala. Byla to komplikace?


Trenér : Je to, samozřejmě, složitější. Některé posty jsme cítili jinak. Ale byla to výzva, byli tu hráči s pestrou ligovou minulostí. Kluci makali, tým se postupně vyprofiloval. Závěr už se hodně blížil tomu, co jsme po hráčích chtěli a jak jsme si to představovali.


Wear : Peripetie s licencí a stadionem jsou všeobecně známé. Nakonec tým připravujete znovu na druhou ligu. Je to velká úleva?


Trenér : Určitě. Odchod předchozího majitele byl blesk z čistého nebe. Jsem moc rád, že se vše podařilo. Druhá liga Viktorce sluší.


Wear : V zimě jste přicházel k týmu, který měl ambice útočit na postup do ligy a měl solidní rozpočet. Po odchodu předchozího majitele se musely rázně utahnout opasky a budete pracovat ve skromějších podmínkách. Ruku na srdce, nemrzí vás to?


Trenér : Situace v zimě a teď se prakticky nedají srovnat. Bylo to diametrálně odlišné. Bylo to o jiných podmínkách, hráčích, penězích ... Pro vedení to nebylo jednoduché, ale chlapi udělali maximum a my jsme rádi, že se to podařilo. Všichni se musíme uskromnit, ale tak to prostě je. Čeká nás hodně práce a moc se na ni těšíme.


Wear : Tým opustili zkušení hráči. Pudil, Diviš, Zoubele, Pázler, hostování skončila Auerovi, Mashikemu, Huškovi a Prebslovi. Bude mít kádr dostatečnou kvalitu?


Trenér : Ať chceme, nebo ne, odchody jsou to výrazné. Dopředu odešla veliká síla, tam bude oslabení výrazné. Plus odešli, bohužel, talentovaní hráči s velkým potencionálem.


Wear : V průběhu přípravy jste vyjádřil přání přivést stopera a útočníka, platí to?


Trenér : Utkání i samotná příprava nám to jasně ukázaly. Aktuálně tu máme stopera Jakaba a máme vytipovány 2-3 hráče. Věřím, že se některé podaří přivést.


Wear : Máme za sebou pět přípravných zápasů, co vám ukázaly?


Trenér : Důležité bylo vidět všechny hráče opakovaně v akci. Myslím, že hlavně zápasy s ligisty měly z naší strany solidní parametry. Nevyšlo nám jen utkání v Chrudimi, na obranu mužstva je nutno říci, že v týdnu absolvovalo očkování a na některých hráčích byla patrná únava.


Wear : Při všech těch těžkostech je tu jedna zásadní pozitivní skutečnost - Viktorka bude hrát doma na Žižkově.


Trenér : To je obrovské pozitivum! Tenhle stadion má své kouzlo, je to naše silná zbraň. Věříme, že budou chodit lidi, fanoušci na Žižkově jsou skvělí. Moc se těšíme.


Wear : Kde by David Oulehla viděl rád svůj tým na konci nastávající sezony?


Trenér : To je jednoduché. Rád bych se vyhnul starostem se záchranou, cílem je klidný střed. Cokoli navíc bude příjemný bonus. A moc bych si přál, aby se nám vyhýbala zranění.

Wear : Jak trávil kouč Viktorky krátkou dovolenou, byl odpočinek u moře?

Trenér : Kdepak, žádné moře. Makal jsem na baráku a snažil se být co nejvíce s rodinou. Přitelkyně Lucka a děti jsou mojí velikou oporou. A věřte, že to není žádná fráze.

Wear : Co byste vzkázal fanouškům Viktorky?

Trenér : Choďte nám fandit, věřte nám a zůstaňte s námi, i když se třeba zrovna nebude dařit. Za sebe a manšaft můžu slíbit, že nic nevypustíme a budeme makat. Tak, jak se na Viktoriány sluší. Abyste na nás mohli být pyšní.

Davide, díky za rozhovor a ať se na place daří!

logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body