F:NL se probouzí ze zimního spánku, Viktorka odstartuje jaro proti čtvrté Chrudimi

5. 3. 2021 | Wear

Čekání je u konce, po dlouhých třech měsících čeká žižkovské fotbalisty další mistrovské utkání. Na úvod jarní části druhé ligy míří na pražský Prosek čtvrtý celek tabulky MFK Chrudim. První úkol pro družinu trenéra Oulehly tak zní jasně - dostat Východočechy pod sebe a poskočit blíže čelu tabulky.

   Náš nedělní soupeř rozbil hlavní zimní tréninkový stan na umělé trávě v Hradci Králové a během přípravy stihl odehrát porci 10 utkání. Tři z nich přetavil ve druhé místo v Tipsport lize (Chrudim vyhrála svoji skupinu a celkově skončila o skóre na druhém místě ze 12 týmů z druhé ligy a Slovenska) a dalších sedm odehrál s bilancí 3-0-4. Trenér Veselý bude ve druhé části sezony postrádat pouze exviktoriána Michala Trávníčka (přestup do Dukly) a jeho tým naopak doplní navrátilec Roman Čáp (Chlumec) a mladíci David Látal a Petr Juliš. Viktorka proložila dvouměsíční zimní přípravu šesti duely a pohárovým soubojem s Libercem. V MOL Cupu odehrála s ligovým Slovanem solidní vyrovnanou partii, kterou pro sebe rozhodl favorit až v prodloužení. Přípravné zápasy zakončil Žižkov s bilancí čtyř výher a dvou těsných porážek, když Teplicím i Vlašimi podlehl shodně 0:1. Nový lodivod David Oulehla může být spokojený s defenzivou týmu, v šesti zápasech inkasovali naši gólmani pouze čtyři branky. Na druhé straně se o pomyslnou korunu střeleckého krále zimní přípravy podělili Igor Súkenník s Elvisem Mashikem, kteří rozvlnili síť za zády brankářů soupeře shodně třikrát. Viktorka zvítězila v posledních třech zápasech včetně generálky na start F:NL, ve které přehrála tým FC MAS Táborsko. Poslední vzájemny souboj rozhodl před rokem na Seifertce David Sixta, ale všechny bode se tehdy stěhovaly do Chrudimi, jelikož náš záložník v té době ještě oblékal dres našeho soka. V letošní sezoně se soupeři ještě nestřetli, oba vzájemné zápasy nás čekají na jaře, odvetu odehrajeme na půdě Východočechů v rámci 25. kola v květnu.

    Nedělní utkání má výkop v tradičních 10:15 a na stadionu na Lovosické ulici jej bude jako hlavní řídit sudí Radek Dubravský s asistenty Lukášem Lakomým a Simonem Vejtasou. Delegátem FA je Luděk Lhoták, technickým delegátem Martin Hrinko.

logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body