Sedmnáctka v bláznivém zápase zvítězila na penalty

2. 9. 2016 | Redakce

V utkání mnoha zvratů, které nebylo pro slabé povahy, nakonec sedmnáctka Viktorie Žižkov porazila Benešov na penalty poté, co v normální hrací době skončil zápas 2:2. Opět to však od týmu, který by měl bojovat o čelo tabulky, nebylo herně zdaleka ideální.

Poté, co sedmnáctka v prvním kole prohrála v Ústí nad Labem, nezvládla ani vstup do domácího utkání s Benešovem a inkasovala po standardní situaci. Vzhledem k tomu, že Viktoria měla opět problém s konstruktivní rozehrávkou, poslal její trenér Radek Bejbl už v prvním poločase do středu hřiště Sebastiána Minárčina, což se ukázalo jako dobrý tah.

Kreativní záložník hru záložní řady zkvalitnil a navíc krásnou přihrávkou připravil vyrovnávací gól pro Jana Tesaře. Po další povedené kombinaci pak domácí díky brance Martina Bejbla zápas otočili, ale závěr utkání jim nevyšel. Benešov nejprve z dalšího přímého kopu vyrovnal a v posledních minutách dostal možnost ke vstřelení rozhodující trefy ze dvou (!) pokutových kopů, ale gólman Alex Gajdasz střelce hostí pokaždé bravurně vychytal. A poněvadž jednu penaltu zneškodnil i v rozstřelu, brala Viktoria vítězství aspoň za dva body.

„Zápas bych rozdělil do dvou poločasů. V prvním jsme byli hodně nervózní, nepřesní, nemohli jsme se dostat do tempa – a soupeř naopak zadarmo skóroval. Druhou půli jsme zlepšili pohyb a přesnost, jenže závěr se nám vůbec nepovedl, zvlášť první penalta byl z naší strany úplný nesmysl. Celkově převládá díky druhé půli lehká spokojenost, ale bylo i hodně věcí, které se nám nelíbily a kvůli kterým jsme zápas málem ztratili,“ zhodnotil zápas trenér Žižkova Radek Bejbl.

3. kolo ČLD U17 skupina B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV – SK BENEŠOV 2:2 (0:1), 4:3 na penalty

Branky: 48. Tesař, 51. Bejbl – 15. Kabíček, 72. Rataj.

Penalty proměnili: Bejbl, Livora, Machač, Kaisler. Neproměnil: Bohdan. Rozhodčí: Hurych – Wimmer, Vojáček. ŽK: Livora, Gajdasz – Vosáhlo, Klápa. Diváků: 43.

Žižkov: Gajdasz – Hradil, Pařízek (35. Minárčin), Machač, Bohdan – Livora, Kaisler, Bejbl – Kotlín (62. Sommer), Tesař, Šimůnek (60. Vostárek).

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže