Devatenáctka a šestnáctka vyhrály, sedmnáctka padla

23. 8. 2016 | redakce

Dorostenecké týmy Viktorie Žižkov mají za sebou poměrně úspěšný víkend. Devatenáctka pokřtila nové domácí hřiště na Střížkově drtivým vítězstvím nad Pískem, cennou výhru z Ústí nad Labem veze i šestnáctka. Naopak sedmnáctka na severu Čech v prvním mistráku nové sezony prohrála.

U19 – Písek 6:1 (2:0)

Branky FKVŽ: M. Klán 3, Krivosheev 2, Kravčík.

Naše U19 se po čtyřech sezonách strávených v areálu v Satalicích představila premiérově ve svém novém domovském působišti, na stadionu exligových Bohemians Praha v Praze na Střížkově. A hned své první vystoupení na tomto krásném stadionu dovedla patřičně ozdobit vysokým vítězstvím nad dorostenci Písku. Dařilo se především ve hře dopředu, o čemž hovoří výše skóre. Velmi dobré výkony předvedli hlavně ofenzivní hráči Tomáš Vild, Míra Krivosheev a Martin Klán, kterému se jako prvnímu v sezoně podařilo vstřelit hattrick a navázal tak na sobotní výkon Vojty Engelmanna za áčko v Třinci.

Další utkání sehraje U19 v neděli 28.8. od 10:00 v Náchodě a hned ve středu 31.8. zavítá na hřiště jednoho z favoritů soutěže, do Liberce. Další domácí utkání sehraje U19 v sobotu 3.9. od 10:00 proti Táborsku.

Ústí nad Labem - U17 3:1 (2:0)

Branka FKVŽ: Tesař.

Sedmnáctka ve svém prvním utkání sezony podlehla svým vrstevníkům z Ústí nad Labem. „Herně ani výsledkově se nevydařil první poločas, kdy jsme po chybách obrany a laciných brankách pustili soupeře do dvoubrankového vedení. Po přestávce se obraz hry změnil, drželi jsme míč, kombinovali, vypracovali jsme si minimálně pět brankových příležitostí a byli lepším mužstvem, ale proměnili jsme pouze jednu šanci a na lepší výsledek to tentokrát nestačilo“, zhodnotil utkání trenér Radek Bejbl.

Ústí nad Labem - U16 1:4 (0:3)

Branky FKVŽ: Novák, Blažek, Boček, Běla.

Naopak šestnáctka zvládla své první vystoupení skvěle a především po výborném prvním poločase rozhodla o tom, že body si odveze do Prahy. Bylo to navíc první utkání chlapců ročníku 2001 v dorostenecké kategorii. Trenér Josef Švimberský: „Jsem rád, že se nám povedl vstup do sezony, za dnešní výkon jsme si vítězství zasloužili. Kluci odvedli velmi dobrý výkon. Body z Ústí chceme potvrdit i v domácím prostředí proti Benešovu.“

Oba týmy mladších dorostenců sehrají další utkání tuto neděli od 10:00 resp. od 12:15 proti Benešovu, a to ve svém domovském působišti v Horních Měcholupech.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže