Drama s otevřeným koncem do poslední minuty

20. 8. 2016 | JF. FKVŽ

Hodně divoký zápas má za sebou náš tým při prvním letošním výjezdu na Moravu. V Třinci jsme byli po prvním poločase hodně dole. Domácí vedli 2:0 po našich chybách a to rozhodně pro sebevědomí mužstva nic pozitivního není. Po přestávce však nastal pozitivní obrat. Naše hra se hodně zlepšila, dvakrát jsme dokázali stáhnout dvoubrankové vedení Třince a sedmnáct minut před koncem šli dokonce do vedení 4:3. Po všech těchto obratech je konečná remíza 4:4 pro náš tým slušným počinem.

O tři branky Viktorky a ještě během sedmnácti minut hry se postaral Vojtěch Engelmann. Tato skvělá bilance ještě nemusela být konečná, protože v 68. minutě ještě orazítkoval tyč: „Abych řekl pravdu, tak je to snad můj první hattrick v kariéře. To, že byl v tak rychlém sledu, je asi i dílem náhody, že jsem byl na správném místě ve správný okamžik. Určitě mi to může pomoci, protože posledního půl roku jsem byl v Austrálii a tam úroveň fotbalu v nižší soutěži už není moc vysoká. Navíc jsem celý zápas v základu odehrál po delší pauze,“ přiblížil střelec utkání. Podle hierarchie klubové kasy je jasné, že jeho příspěvek do ní nebude malý: „Jo to je pravda a kluci mi to vyčíslili hned ve sprše po zápase. Zaplatím rád, je to bod z venku a snad to zvládnu,“ dodal s úsměvem spokojený autor tří branek.

Nasazení Vojtěcha Engelmanna do základní sestavy zvažovali trenéři už v průběhu tréninkového týdne před výjezdem do Třince, jak potvrdil trenér Hašek: „V Pardubicích Vojta nastoupil až na posledních osmnáct minut a vzhledem k tomu, že znám jeho schopnosti, tak to nebylo úplně podle představ. Byl s námi kratší dobu a čekali jsme na povolení z Austrálie. Je to hráč, který potřebuje svůj klid pro optimální výkon a nyní mu to skvěle vyšlo,“ přiblížil trenér Zdeněk Hašek.

Podle jeho slov má Viktorka za sebou utkání dvou rozdílných poločasů: „V tom prvním jsme byli v některých okamžicích zralí na ručník. Něco se nám sice dařilo, ale hloupé chyby nás srazily do dvoubrankového manka. O přestávce jsme si k tomu řekli své a naše hra se hodně zvedla. Zhruba do osmdesáté minuty jsme byli jednoznačně lepším mužstvem. Pomohl nám i rychlý gól po přestávce. Kluci jako Pavlata, Engelmann nebo Sixta nastoupili po delší pauze a v závěru zápasu to bylo vidět. Vývoj skóre připomínal houpačku a pro trenéra je výsledek 4:4 vždy hodně emotivní. Navíc domácí tam měli v závěru hodně nebezpečných momentů a proto, musíme být s výsledkem nakonec spokojeni. Ve druhém poločase jsme hráli fotbal, jaký jsme původně chtěli hrát a toto si musíme přenést do dalších utkání,“ přeje si kouč našeho týmu.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže