V jarní domácí premiéře přivítáme na Seifertce osmou Opavu

9. 3. 2024 | Wear

Ve druhém jarním kole se proti sobě postaví týmy, kterým se úvodní letošní mistrovský zápas výsledkově vydařil a oba slavili jednobrankové vítězství. A na oba se usmálo v závěru štěstí. Na stranu Viktorky se přiklonilo v Líšni v 94. minutě, kdy Kozojed rozhodl o třech bodech a ve stejné minutě políbila paní štěstěna i Slezany, i když opačným způsobem. Z poslední akce zápasu trefil příbramský Babka pouze tyč a ze tří bodů se tak mohl radovat i náš nedělní soupeř.

Pod novým majitelem se Slezanům vydařil vstup do jara náramně. Nejprve slavili postup v poháru (2:0 Dukla) a odměnou jim bude semifinálový souboj se Spartou a následně zvládli i již zmiňovaný úvodní mistrovský match s Příbramí (1:0). Čistým kontem v obou zápasech navíc potvrdili pozici týmu s druhou nejpevnější obranou. Vítěznou brankou do sítě Středočechů se prezentoval nejlepší střelec žlutomodrých, záložník Filip Blecha (5 gólů).

Zápas s Příbramí odehrála Opava v této sestavě :

Číž - Hýbl, Pejša, Srubek, Kopečný - Rezek (78. Kadlec), Málek, Blecha, Rataj (89. Helebrand), Přichystal (59. Haitl) - Vaněček (59. Marzuq)

Na Žižkově se bude muset trenér Brožek obejít bez Jakuba Rezka, který stojí za čtyři žluté karty. Podzimní duel v Opavě mají fanoušci jistě v živé paměti, Viktoriáni prohrávali ještě v 60. minutě o tři branky, ale heroickým závěrem vybojovali nakonec bod za remízu 3:3 (Voltr, Jirásek, Sixta). Dělbou bodů skončilo i poslední měření sil na Seifertce na jaře 2022. V zápase, po jehož skončení jsme se stali jistým sestupujícím, se na remíze 2:2 podíleli brankami Súkenník a Vandas.

V neděli čeká řada novinek (a nejen ve fanshopu) i na naše fanoušky. K dispozici budou jak vylepšené prodejní prostory občerstvení, tak nové toalety. Pro nejmenší příznivce opět připravíme v parku u stadionu nafukovací fotbalové hřiště, ve kterém můžou malí fotbalisté honit míč před začátkem zápasu i v jeho průběhu, zatímco maminky si mohou posedět u kávy v kavárně "Coffee - jako kafe" v ikonickém londýnském autobusu.

Hlavním bodem nedělního dopoledne bude ale samozřejmě zápas 18. kola F:NL mezi Viktorkou a SFC Opava. Začínáme v tradičních 10:15 pod vedením rozhodcovské trojice Czikszay - Volf, Šafránková.

Klub doporučuje fanouškům využít online předprodeje, vyhnete se tak frontám u pokladen a zajistíte si včas své místo na tribuně. Pořídit vstupenky můžete ZDE.

Počasí je objednáno, trávník nachystán, tak dorazte fandit Viktorce!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
29. kolo, F:NL, ne 19. 5. 2024

FC Vysočina Jihlava

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

1:2
logo logo
30. kolo, F:NL, so 25. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

1.SK Prostějov

17:00
10. 5. 2024

Souboj s Varnsdorfem a možnost PŘIHRÁT ŽIVOT zapsáním se do Registru dárců kostní dřeně, to je žižkovská neděle

8. 5. 2024

Viktorka dvakrát udeřila z závěru zápasu a z Brna veze důležité vítězství

8. 5. 2024

Viktorka oslaví Den vítězství na Moravě duelem se Zbrojovkou

5. 5. 2024

Viktorka pokořila vyškovskou zahraniční legii a připisuje důležité body